{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Katoličko stajalište o zakonu o bioetici

F
13.3.2007. u 09:28
0
0
Katoličko stajalište o zakonu o bioetici
0
Katoličko stajalište o zakonu o bioetici
Crkva u Koreji duboko je zabrinuta zbog obnavljanja znanstvenoga istraživanja na ljudskim embrijima, podsjećajući da ima drugih putova kojima istraživanje može ići, koji ne manipuliraju životom, stoji u poruci Povjerenstva za život seulske nadbiskupije, naslovljenoj "Katoličko stajalište o zakonu o bioetici".
S obzirom na to da je predsjednik Povjerenstva biskup Andrew Yeom Soo-jung primijetio kako činiti istraživanje na embrijskim matičnim stanicama znači manipulirati embrijem, dakle čovjekom.

Ta se istraživanja zasnivaju na komercijalnim interesima i logikama koje gledaju profit: ne obavljaju se iz medicinskih pobuda. Istraživanje na embrijima postavlja veoma ozbiljan etički problem: koliko je opravdano uništiti nezaštićen novi život kako bi se liječilo drugi.

Crkva nije protivna istraživanju ili inovacijama. Naprotiv, podupire istraživanje na odraslim matičnim stanicama, i podržavat će ga. Stoga radi etičkoga rasta društva poziva na odricanje od istraživanja na embrijskim stanicama – stoji u poruci. Poruka je poslana Vladi koja idućih dana treba odlučiti o pokusima na embrijima i o obvezama istražitelja na osnovi novoga zakona o bioetici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: