Svijet
0

Kastro Bushu: SAD nikada neće imati Kubu

FENA
Sjedinjene Američke Države, kao ni nijedna druga strana vlada, nikada neće imati Kubu, rekao je kubanski predsjednik Fidel Kastro u svom uvodnom članku koji je na internet stranici objavio u ponedjeljak zvanični dnevni list Granma.

"Kuba i njegov narod borit će se do posljednje kapi krvi. Ne sumnjajte u to, gospodine Bush!", rekao je bolesni kubanski predsjednik za uvodni članak lista nazvan "Oni nikada neće imati Kubu".

"Kuba nastavlja da razvija i usavršava borbeni potencijal svoga naroda, uključujući tu svoju skromnu ali aktivnu i efikasnu industriju odbrambenog oružja", dodao je kubanski lider, i ponovo ismijao "famozni bruto dohodak kapitalizma" te potvrdio da se "životni standard povećava ako raste dostojanstvo naroda i njegovo samopouzdanje".

Kastro, koji se nalazi u bolnici od jula prošle godine, još uvijek je rekonvalescent a predao je dužnost svom bratu Raulu. Posljednjih mjeseci primio je nekoliko dužnosnika prijateljskih zemalja koje su posjetili Kubu, a od marta objavljuje svoje tribine po zvaničnoj štampi.