{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kardinal Zen Ze-Kiun: Meditacije za Križni put

F
FENA
19.3.2008. u 12:24
0
0
Kardinal Zen Ze-Kiun: Meditacije za Križni put
0
Kardinal Zen Ze-Kiun: Meditacije za Križni put
Kardinal Joseph Zen Ze-Kiun, nadbiskup Hong Konga, sastavio je meditacije za Križni put u Koloseumu, na Veliki petak, javlja KTA.
"Pišući tekst ovih meditacija morao sam učiniti veliki napor kako bih se očistio od nenaklonih osjećaja prema onima zbog kojih je Isus trpio i zbog kojih još u današnjem svijetu trpe naša braća", kazao je kardinal Joseph Zen Ze-Kiun.

Kada sam primio poziv, shvatio sam da Sveti Otac želi da u Koloseum donesem glas Kine, kazao je kardinal te dodao da se spomen na Muku Gospodina povezuje i s patnjama koje i danas postoje u Crkvi te da u Kini mnogi još uvijek trpe zbog svoje vjere.

Tema se, dakle, slaže sa spomenom na Gospodinovu Muku, jer Gospodin i danas trpi u svojemu otajstvenom Tijelu, napomenuo je kardinal.

Na novinarovu primjedbu kako je razmišljanje o Kristovoj Muci bila prigoda kako bi se čuo glas Crkve u Kini, i to putem glasova protagonista Križnoga puta, kardinal je napomenuo kako se iz Hong Konga može puno toga vidjeti; međutim, ponekad se čini da su negativna razmišljanja jača od onih pozitivnih.

Ali, mi smo kao vjernici ustrajni optimisti, te stoga gledamo na dobre strane. Doista se nadamo da će sve ovo što se događa u svijetu dovesti do novoga viđenja stvari, kako bi stoga naše vlasti shvatile da vjerska sloboda, i za Katoličku Crkvu, nikako ne škodi nego, štoviše, samo ide u prilog našoj domovini, istaknuo je kardinal Zen Ze-Kiun.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: