Svijet
0

Kardinal: Ne postoji četvrta fatimska tajna

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kardinal Tarcisio Bertone, Papin državni tajnik kazao je da ne postoji četvrta fatimska tajna, odgovarajući Giuseppeu de Carliju u knjizi- intervjuu "Posljednja fatimska vidjelica", javlja KTA.

Naime, sestra Lucija se povjerila upravo kardinalu Bertoneu, koji je po želji Ivana Pavla II. vršio provjeru prije objavljivanja trećega dijela Fatimske tajne.

Osvrnuvši se na kardinalov susret sa sestrom Lucijom, Giuseppe De Carli, autor knjige, kazao je kako je sestra Lucija rekla kardinalu da to što je napisala je to što vidi na tim stranicama te da nikakva druga tajna ne postoji.

To je neosporna i prva čvrsta točka. Druga je uporišna točka cjelovitost Marijine poruke, poziv na pokoru i obraćenje, koji se uklapa u Marijinu katehezu, namijenjenu suvremenome svijetu, nastojeći ga privesti po Isusu Kristu na pravi put spasenja. Obzirom na to kardinal Bertone promišlja i ističe kako su 'svetišta nepobjedive utvrde vjere', kazao je De Carli.

"U općoj krizi vjere, marijanska su svetišta izdržala jer postoji osjetljiva i majčinska vjera koja se susreće s najdubljom željom svakoga srca", istaknuo je De Carli.

Na upit hoće li knjiga zaustaviti polemike, kazao je kako ne misli da će se polemike smiriti, ali u knjizi imamo mjerodavnu tvrdnju koja dolazi od Papina državnoga tajnika kardinala Bertonea koji je bio veza između sestre Lucije i Vatikana, a bio je jedini koji se susreo sa sestrom Lucijom prije njezine smrti.