{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karadžićevo izručenje najranije u ponedjeljak

F
25.7.2008. u 20:38
0
0
Karadžićevo izručenje najranije u ponedjeljak
0
Karadžićevo izručenje najranije u ponedjeljak
Radovan Karadžić će Haškom sudu biti izručen najranije u ponedjeljak, izjavio je tužitelj za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević.
"Karadžićev odvjetnik ima rok do petka u ponoć da podnese žalbu na nalog o izručenju", kazao je Vukčević za Reuters, dodajući da najava Karadžićeva odvjetnika da će žalbu poslati poštom može dovesti do "male odgode procesa", te da Karadžić može biti izručen najranije u ponedjeljak.

"Nemamo razloga za žurbu. Čekali smo ga 13 godina", kazao je tužitelj Vukčević.

Karadžićev odvjetnik Svetozar Vujačić najavio je da će žalbu poslati prije samog isteka roka u petak, iz "najudaljenije pošte u Srbiji", dodajući da "neke pošte rade i do 22 sata", objašnjavajući da kraj roka koristi zato da bi njegova branjenika mogla posjetiti porodica, supruga i kćerka kojima visoki predstavnik UN-a za BiH Miroslav Lajčak još nije vratio lične dokumente.

O žalbi na rješenje o ispunjenosti uvjeta za izručenje Haškom sudu odlučuje izvanraspravno vijeće Specijalnog suda za ratne zločine u roku tri dana a na odluku vijeća žalba nije dopuštena. Konačnu odluku o izručenju potpisuje Ministarstvo pravosuđa Srbije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: