{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Karadžić traži podatke o naoružavanju Srebrenice

S
10.6.2009. u 09:30
0
6
Karadžić traži podatke o naoružavanju Srebrenice
0
Karadžić traži podatke o naoružavanju Srebrenice
Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić zatražio je u pismu Ambasadi BiH u Holandiji podatke o transportu naoružanja u Srebrenicu u februaru i aprilu 1995. godine.
U pismu označenom datumom 2. juna, Karadžić traži sve bilješke, izvještaje ili memorandume sa sastanaka predstavnika vlasti BiH i predstavnika SAD, Turske, pojedinaca ili organizacija iz SAD na kojima je razgovarano o isporukama oružja u Tuzlu u periodu od 1. januara do 31. marta 1995. godine.

Karadžić u pismu dalje traži informacije o distribuciji naoružanja ili municije iz Tuzle u Srebrenicu ili Žepu tokom februara i marta 1995. godine, te podatke o učešću Armije BiH u transportu, distribuciji ili zaštiti municije ili vojne opreme u Tuzli u tom periodu.

Nekadašnji predsjednik RS, optužen za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti, zatražio je od vlasti BiH da mu omoguće razgovore sa članom Predsjedništva BiH Harisom Silajdžićem, generalom Hasanom Sadićem, bivšim ministrom odbrane Hasanom Čengićem i bivšim predsjednikom FBiH Ejupom Ganićem.

Karadžić je u odvojenom pismu Ambasadi Jordana zatražio podatke o aktivnostima "jordanskih Bosanaca" u BiH od aprila 1992. do avgusta 1995. godine, te o isporukama oružja i vojne opreme Bošnjacima u istom periodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: