|

Kao u seriji "Breaking Bad": Profesori hemije optuženi za proizvodnju metamfetamina

Kao u seriji "Breaking Bad": Profesori hemije optuženi za proizvodnju metamfetamina
16
F
FENA
18.11.2019. u 10:48
10
komentara
16

dijeljenja
Kao u seriji "Breaking Bad": Profesori hemije optuženi za proizvodnju metamfetamina Ilustracija: Shutterstock
Dvojica profesora hemije na fakultetu u Arkanzasu uhapšena su pod optužbom da su proizvodili metamfetamin, u slučaju u kojem život imitira umjetnost.
Ured šerifa okruga Clark kaže da su profesori sa Državnog univerziteta Henderson, Terry David Bateman i Bradley Allen Rowland, uhapšeni u petak pod optužbom da su proizvodili metamfetamin.

Nije bilo jasno jesu li ostali u zatvoru u nedjelju, a jedan zatvorski službenik rekao je da ne može dati te informacije, javio je ABC News.

Tina Hall, glasnogovornica obrazovne ustanove sa sjedištem u Arkadelfiji, kaže da su Bateman i Rowland bili na administrativnom dopustu od 11. oktobra. Kaže da je tri dana ranije policija istražila izvještaj o neugodnom mirisu u naučnom centru u kampusu. Kazala je da je zgrada otvorena 29. oktobra, nakon što je jedna kompanija filtrirala zrak.

Ova hapšenja su mnogi poredili s radnjom hit TV serije "Breaking Bad", u kojoj je srednjoškolski nastavnik hemije počeo da pravi metamfetamin kako bi platio troškove liječenja od raka.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...