|

Kao nekad: Ubica majke i djeteta u SAD-u smaknut na električnoj stolici

Kao nekad: Ubica majke i djeteta u SAD-u smaknut na električnoj stolici
208
F
FENA
16.8.2019. u 10:14
22
komentara
208

dijeljenja
Kao nekad: Ubica majke i djeteta u SAD-u smaknut na električnoj stolici Ilustracija: Shutterstock
Dvostruki ubica, koji je izabrao električnu stolicu, smaknut je u četvrtak navečer u američkoj saveznoj državi Tennessee.
Stephen West je osuđen 1986. jer je na smrt izbo majku i njenu 15-godišnju kćerku, prenio je CNN. On je nekoliko puta izbjegavao pogubljenje, jednom 2001. godine kada je uložio žalbu na smrtnu kaznu.

Jack Campbell, čiji je ujak suprug i otac žrtava, izrazio je žaljenje zbog pravosudnog sistema.

"Naša porodica duboko pati posljednje 33 godine zbog svih žalbi za koje mislimo da nisu pravedne i mislimo da nismo trebali prolaziti kroz sve to jer dokazi postoje da je on počinio zločine. Sve se moglo završiti za 24 sata, nije trebalo da prođu 33 godine", kazao je on.

Svjedoci, koji su prisustovali smaknuću, kazali su da je West jecao u stolici prije nego što je umro.

Novinari izvještavaju da su mu posljednje riječi bile "U početku stvori Bog čovjeka". Zatim je počeo da jeca i rekao je "Isus je tugovao. To je sve."

Proglašen je mrtvim u 19.27 po lokalnom vremenu.

West je poricao da je ubio majku i kćerku. Za njihove smrti je okrivio saučesnika.

U Tennesseeu, osoba koja je osuđena na smrtnu kaznu prije 1999. godine može izabrati da li želi pogubljenje električnom stolicom ili injekcijom. U 2018. godini, u Tennesseeu je dva puta upotrebljena električna stolica za pogubljenja.

Od 9. augusta 2018. godine, pet osoba je pogubljeno u toj saveznoj državi, a Billy Ray Irick je postao prva osoba nad kojom je izvršena smrtna kazna u Tennesseeu od decembra 2009.
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...