Utrka za poziciju
0

Kandidat za američkog sudiju "lovio" ratne zločince u BiH, podržao ga Matt Damon

N. C.
Matt Damon (Foto: EPA-EFE)
Matt Damon (Foto: EPA-EFE)
Dvoje kandidata takmiče se za poziciju suca u američkom gradu Bedford. Jedan od njih, Clark Petschek, "lovio" je ratne zločince u našoj zemlji. Tako barem tvrdi njegov prijatelj i cimer sa fakulteta, čuveni američki glumac Matt Damon.

Upravo je činjenica da se Damon uključio u ovu utrku, dajući javnu podršku demokratskom kandidatu, izazvala mnogo pažnje u američkim medijima.

Ove sedmice Damon je objavio video u kojem podržava svog bivšeg cimera sa Hardvarda. Damon je u videu rekao da je Petschek bio u specijalnim jedinicama s kojima je učestvovao u lovu na ratne zločince nakon rata u Bosni i Hercegovini.

Dodao je da ga je osjećaj za pravdu doveo u situacije opasne po život.

"Znam Clarka jako dugo. On je jedan od najistaknutijih ljudi koje sam upoznao u životu. Poseban je momak i napravit će dobar posao i biti dobar sudija", rekao je Damon u videu objavljenom na YouTubeu u utorak.

Nakon odlaska iz vojske, Clark je radio kao pravnik volontirajući u uredu javnog tužioca. Radio je kao interni savjetnik u kompaniji za upravljanje rizikom koju je osnovao i vodio s bivšim kolegom iz vojske.