Svijet
0

Kampusch: Razmišljala sam samo o bijegu

FENA
Tokom osam i po godina provedenih u podzemnoj ćeliji u kući svoga otmičara "razmišljala sam samo o bijegu", povjerila je u srijedu novinama mlada Austrijanka Natascha Kampush koja je tu misao i realizirala 23. augusta.

U intervjuu za austrijski sedmičnik News, Kampusch, koja je uspjela pobjeći dok je njezin otmičar otišao odgovoriti na telefonski poziv, priznala je da je gajila snove o tome da ubije svoga otmičara.

"Stalno sam razmišljala o trenutku koji će biti zreo za bijeg", no "nisam smjela ništa riskirati", izjavila je djevojka za časopis a dijelove intervjua prenijela je austrijska agencija APA.

Bivšu zatočenicu mučile su crne misli o njezinu otmičaru Wolfgangu Priklopilu, koji je počinio samoubistvo istu večer kada je otkrio bijeg, prenijela je Hina.

"Katkad sam sanjala, da imam sjekiru, odrubila bih mu glavu", priznala je Kampusch koja je u glavi neprestano ponavljala isto pitanje "Zbog čega se među milijunima ljudi to moralo dogoditi baš meni?".

Dvije sedmice nakon bijega Kampusch se uz pomoć stručnjaka skrivala na nepoznatom mjestu odbijajući izlaziti u javnost sa svojom pričom, te su znatiželjnici nestrpljivo dočekali na kioscima novine s intervjuom samo nekoliko sati prije televizijskog intervjua koji će navečer emitirati austrijska televizija.