{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja Vijeća Evrope u borbi protiv nasilja nad ženama

F
9.10.2007. u 21:35
0
0
Kampanja Vijeća Evrope u borbi protiv nasilja nad ženama
0
Kampanja Vijeća Evrope u borbi protiv nasilja nad ženama
Usred kampanje Vijeća Evrope za borbu protiv nasilja nad ženama, uključujući i nasilje u porodici, Parlamentarna skupština Vijeća Evrope (PSVE) podstiče državne parlamente da pojačaju svoje akcije organizirajući seminare koji će okupljati parlamentarce pograničnih zemalja.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Regionalna skupina, sastavljena od članova finskog, švedskog i litvanskog parlamenta te predstavnika nevladinih organizacija, sastat će se 10. oktobra u Helsinkiju u parlamentu (Arkandiakatu).

Učesnici će razmotriti mjere koje je usvojilo PSCE na svojoj posljednjoj sjednici, na temelju izvještaja Josea Mendesa Bote, a koje podrazumijevaju kažnjavanje nasilja u porodici, garancije pristupanja pravdi, stvaranje centara za siguran boravak, s idealnim rješenjem jednog doma, koji će primiti 7.000 stanara, i određivanje dovoljnih finansijskih resursa za provedbu zakona.

S ovom dinamikom razmjene iskustava, oni će nastojati da identificiraju zakonske propuste i potrebe njihovih parlamenata u cilju poboljšanja državnih zakonskih propisa.

Ostali regionalni seminari su predviđeni u Beču 16. oktobra, u Sofiji 28. i 29. novembra, a u decembru u Parizu, najavljeno je iz Vijeća Evrope.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: