{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kampanja na bilbordima radi očuvanja Kosova u sastavu Srbije

F
12.11.2007. u 10:45
0
0
Kampanja na bilbordima radi očuvanja Kosova u sastavu Srbije
0
Kampanja na bilbordima radi očuvanja Kosova u sastavu Srbije
Beograd
Na reklamnim panoima u Beogradu i širom Srbije od danas će se naći plakati koji će svakog građanina Srbije natjerati da se zapita da li mu je zaista svejedno, a riječ je o Kosovu, ljudima koji tamo žive i budućem statusu južne srpske pokrajine, piše "Politika".
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Poslije plakata na kojima su rečenice "Kad nekog tuku, ja ne okrećem glavu", "Kad neko pati, ja ne šutim" i "Kad neko plače, ja ne zatvaram oči", kao i televizijskih spotova u kojima učestvuje 26 javnih ličnosti, "Aktivni centar" ovim bilbordima ulazi u drugi dio kampanje radi očuvanja Kosova u sastavu Srbije.

Kampanja se u Srbiji odvija u vrijeme pregovora, koje pod posredovanjem "trojke" Kontakt grupe o budućem statusu Pokrajine vode Beograd i Priština, ali i sve glasnijih najava kosovskih Albanaca da će po završetku razgovora, 10. decembra, proglasiti jednostranu nezavisnost Kosova, podsjeća list.

Potpredsjednik tog udruženja građana Petar Petković rekao je da i članovi udruženja, kao i javne ličnosti koje su učestvovale u ovoj akciji, ali i mnogi drugi koji osjećaju isto, smatraju da je važno da se i društvo u Srbiji angažira u očuvanju Kosova, vjerujući da odluka o budućem statusu Pokrajine zavisi i od glasa svakog građanina Srbije.

Udruženje, na čijem je čelu Miloš Jovanović iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu, priprema se za organiziranje skupa na kome bi svaki građanin Srbije, onako kako bi to učinio svaki čovjek na Zapadu, iskazao svoje nezadovoljstvo međunarodnom politikom koja dovodi u pitanje opstanak njegovog naroda, piše "Politika".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: