|

Kampanja na bilbordima radi očuvanja Kosova u sastavu Srbije

Kampanja na bilbordima radi očuvanja Kosova u sastavu Srbije
0
F
FENA
12.11.2007. u 10:45
0
komentara
0

dijeljenja
Kampanja na bilbordima radi očuvanja Kosova u sastavu Srbije Beograd
Na reklamnim panoima u Beogradu i širom Srbije od danas će se naći plakati koji će svakog građanina Srbije natjerati da se zapita da li mu je zaista svejedno, a riječ je o Kosovu, ljudima koji tamo žive i budućem statusu južne srpske pokrajine, piše "Politika".
Poslije plakata na kojima su rečenice "Kad nekog tuku, ja ne okrećem glavu", "Kad neko pati, ja ne šutim" i "Kad neko plače, ja ne zatvaram oči", kao i televizijskih spotova u kojima učestvuje 26 javnih ličnosti, "Aktivni centar" ovim bilbordima ulazi u drugi dio kampanje radi očuvanja Kosova u sastavu Srbije.

Kampanja se u Srbiji odvija u vrijeme pregovora, koje pod posredovanjem "trojke" Kontakt grupe o budućem statusu Pokrajine vode Beograd i Priština, ali i sve glasnijih najava kosovskih Albanaca da će po završetku razgovora, 10. decembra, proglasiti jednostranu nezavisnost Kosova, podsjeća list.

Potpredsjednik tog udruženja građana Petar Petković rekao je da i članovi udruženja, kao i javne ličnosti koje su učestvovale u ovoj akciji, ali i mnogi drugi koji osjećaju isto, smatraju da je važno da se i društvo u Srbiji angažira u očuvanju Kosova, vjerujući da odluka o budućem statusu Pokrajine zavisi i od glasa svakog građanina Srbije.

Udruženje, na čijem je čelu Miloš Jovanović iz Instituta za međunarodnu politiku i privredu, priprema se za organiziranje skupa na kome bi svaki građanin Srbije, onako kako bi to učinio svaki čovjek na Zapadu, iskazao svoje nezadovoljstvo međunarodnom politikom koja dovodi u pitanje opstanak njegovog naroda, piše "Politika".
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.