Velika tragedija
168

Kamere uhvatile posljednji snimak vlasnika Leicestera kako polijeće sa stadiona

Klix.ba
Foto: Printscreen/Twitter
Foto: Printscreen/Twitter
Kamere BT Sporta uhvatile su u emisiji uživo trenutak prije posljednjeg polijetanja helikoptera vlasnika Leicestera Vichaija Srivaddhanaprabha koji se nedugo nakon toga srušio u blizini King Power stadiona.

Iako s Otoka još uvijek ne dolaze zvanične informacije o broju povrijeđenih, pojedini britanski mediji pišu da je vlasnik Leicestera sigurno bio u helikopteru te da je on sigurno žrtva ove strašne nesreće.

Prve informacije govore da se helikopter srušio nedugo nakon polijetanja, a on je, ako se to može nazvati srećom, pao na obližnji parking, izbjegavši tako padanje na neki od lokaliteta na kojem se nalazio veliki broj navijača koji su nakon utakmice krenuli kući.

Na mjesto nesreće odmah su stigle vatrogasne ekipe, kao i vozila hitne pomoći i policije, a zvanične informacije trebale bi biti poznate u toku dana.

Srivaddhanaprabha je na svaku domaću utakmicu Lisica dolazio privatnim helikopterom koji ga je nakon utakmcie vraćao u London, pa je upravo to razlog zbog kojeg mnogi engleski mediji smatraju da je vlasnik Leicestera sigurno bio u letjelici tokom nesreće.

Incident se dogodio odmah nakon utakmice između Leicestera i West Hama koja je završen rezultatom 1:1.