U gradu San Luis Obisp
34

Kalifornija: Bijeli supremacist ubijen u pucnjavi sa policijom

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Bijeli supremacist Christopher Michael Straub (38) ubijen je u pucnjavi sa policijskim službenicima u Kaliforniji, saopćeno je iz šerifovog ureda u gradu San Luis Obispa.

Pucnjava se dogodila u četvrtak kada su službenici pokušali zaustaviti vozilo kojim je upravljao Christopher Michael Straub. Straub je izašao iz svog vozila i počeo bježati prema obližnjem groblju, navodi se u saopćenju.

Zatim se sakrio i postavio zasjedu policajcima, pucajući na njih više puta iz pištolja. Službenik Richard "Ted" Lehnhoff (34) pogođen je u nogu i prebačen helikopterom u lokalnu bolnicu, gdje je operiran i u stabilnom je stanju.

Straub je nastavio bježati od službenika nastojeći se vratiti do svog vozila, ali na mjesto događaja stiglo je pojačanje koje ga je presrelo. Straub je kasnije proglašen mrtvim na mjestu događaja, navodi šerifov ured, prenosi CNN.

Nakon pucnjave, policija je u Straubovom vozilu pronašla oružje, uključujući četiri puške, jednu lovačku pušku, dva pištolja, zajedno s pištoljem kojim je pucao na policajce. Pored toga, pronađeno je više stotina metaka.