|

Kako zabaviti djecu za vrijeme koronavirusa?

Kako zabaviti djecu za vrijeme koronavirusa?
11
S.H.P.
23.3.2020. u 13:40
2
komentara
11

dijeljenja
Kako zabaviti djecu za vrijeme koronavirusa?
Provesti većinu dana kod kuće i ograničiti socijalne kontakte veliki je izazov, pogotovo za djecu, porodice i mlade. Bečka organizacija za djecu i mlade WienXtra sastavila je bogat program i mnoštvo informacija na temu svakodnevnog boravka u kući.
Naime, organizacija na svojoj stranici nudi upute za rukotvorine, preporuke za knjige, radio igre i filmove, igre sa kartama i klikerima ili igre koje pospješuju motoriku djece.

Na portalu WienXtra se nalazi i popis linkova koji se tiču jednostavnih eksperimenata sa sastojcima dostupnim u svakom domaćinstvu.Dječije kino "Cimenagic" u sklopu portala objavljuje memori igrice i križaljke uz različite filmove kako bi se i zajedničko gledanje filma moglo učiniti aktivnijim ili preoblikovati u veliku mozgalicu.

Tu su i preporuke kako organizovati vježbanje za djecu kod kuće. Kratki videi prikazuju maskotu Holli, koja vježba prema kretnjama različitih životinja.Zajedno sa stranicom Jugendinfowien napravili su i vodič za mlade kako bi za vrijeme pandemije naučili razlikovati lažne vijesti od pouzdanih izvora informacija.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...