|

Kako štedi britanska kraljica

Kako štedi britanska kraljica
0
F
FENA
27.11.2008. u 14:54
0
komentara
0

dijeljenja
Kako štedi britanska kraljica Foto: AFP/POOL
Svi londonski listovi bilježe odlazak u stečaj dvije velike britanske trgovinske firme, zbog čega bi bez posla moglo da ostane nešto više od trideset hiljada zaposlenih, a Daily Telegraph piše da je kraljica Elizabeta naredila članovima kraljevske porodice da javno pruže podršku zemlji u vrijeme sve dublje recesije.
Kraljica, koja je inače poznata po isticanju vrline štedljivosti, želi da monarhija, u ovom trenutku, izbjegne svaku mogućnost ekstravagantnog ponašanja, piše list.

Daily Telegraph navodi i da britanski premijer i vlada u sve većoj mjeri očekuju da kraljica, kao zvanični šef države, vodi zemlju kroz tekuća sumorna ekonomska vremena.

Bakingemska palata je već prilagodila raspored kraljičinih aktivnosti, tako da njima dominiraju brojniji susreti sa predstavnicima profesija koje brinu o drugima, kao i kontakti s onima koji su najteže pogođeni aktuelnom ekonomskom krizom.

Daily Telegraph navodi i da je kraljica Elizabeta smanjila troškove prošlomjesečnog putovanja u Sloveniju i Slovačku tako što nije kupovala novu garderobu već je šila ili je prepravljala postojeću. Tako je večernja haljina koju je nosila na banketu u Ljubljani bila sašivena od materijala koji je pre dvadeset godina dobila na poklon, piše londonski list.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.