|

Kako će glasati manjine na kongresnim izborima?

Kako će glasati manjine na kongresnim izborima?
0
F
FENA
7.11.2006. u 11:03
8
komentara
0

dijeljenja
Kako će glasati manjine na kongresnim izborima?
Kongresni izbori mogli bi biti vrlo važni za dvije manjinske skupine u Sjedinjenim Državama; Amerikance afričkog porijekla i Latinoamerikance. Južnoamerikanci bi mogli biti stimulirani pitanjem imigracije da iziđu na izbore u najvećem broju dosad.
Glede Amerikanaca afričkog porijekla, šest crnaca se ove godine natječe za senatorska i guvernerska mjesta, što je rekordni broj.

David Bositis stručnjak je za crnačku izbornu politiku pri Zajedničkom centru za političke i ekonomske studije u Washingtonu. "Ako zbrojite kandidate za senatorske i guvernerske utrke, vidjet ćete da je broj na rekordnoj razini. To je dio jednog šireg trenda. Sjetite se da su Amerikanci afričkog porijekla bili podalje političkih funkcija mnoge godine. Međutim, sad je sve više njih koji ispunjavaju tražene karakteristike i imaju političko iskustvo koje im dopušta da se natječu za visoke dužnosti".

Kao dodatak tome 52 Amerikanca afričkog porijekla natječu se za mjesto u Zastupničkom domu. Samo osam njih nisu članovi Demokratske stranke.

Glede hispaničkih glasača, pozor je usredotočen na odaziv glasača, a ne na nekog istaknutog kandidata. Vjeruje se da će na ovim izborima 17 miliona birača latinoameričkog porijekla imati pravo glasa. Međutim, 2004. godine izišlo ih je na izbore samo 47 posto, za razliku od 67 posto bijelaca i 60 posto crnaca.

Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...