Svijet
0

Kacin zadovoljan posjetom Srbiji

FENA
Jelko Kacin
Jelko Kacin
Izvjestitelj Europskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin u srijedu je na konferenciji za novinare u srbijanskom parlamentu, nakon trodnevne posjete Beogradu, rekao kako je zadovoljan posjetom Srbiji i njenim napretkom u području zakonodavstva, ali i istaknuo da je čeka još puno posla na putu ka Europskoj uniji.

Kacin je kazao kako ne može biti zadovoljan činjenicom što veći broj zakona koji Srbiju trebaju približiti europskim integracijama još nije niti u izradi.

"Na Vladi Srbije je sada najveći dio zadatka da pripremi zakone, kako bi ih parlament usvojio i kako bi se stvari pomicale naprijed", kazao je Kacin novinarima. "Loptica je na vašoj strani, isto kao i brzina puta ka EU ", poručio je Kacin u Beogradu.

Predsjednik parlamentarnog odbora za europske integracije Miloš Jevtić rekao je istom prilikom da će Europski parlament krajem oktobra razmatrati Kacin izvještaj o Srbiji i naveo kako je vrlo važno da srbijanski parlament počne usvajati prioritetne zakone.

Po njegovim riječima, do novembra, kada Europska komisija podnosi izviještaj o napretku Srbije, srbijanski bi parlament trebao usvojiti 44 zakona i taj se posao pokušava ubrzati usvajanjem zakona u paketu.

Izviještaj Europskog parlamenta treba sadržavati ocjenu o tome šta je sve Srbija napravila u procesu približavanja europskim integracijama i navesti sve obveze koje treba ispuniti, naglasio je Jevtić.