Svijet
0

Južnoafrikanac ubijen jer je htio gledati Svjetsko prvenstvo

Totalsport
Foto: Ilustracija (Foto: AP)
Foto: Ilustracija (Foto: AP)
David Makoeya, 61-godišnji Južnoafrikanac iz sela Makweya, u sjeveroistočnoj provinciji Limpopo, izgubio je život u porodičnoj svađi nakon što su na njega digli ruke supruga i djeca. Samo je htio gledati nogometnu utakmicu.

Južnoafrička je policija potvrdila da je nesretni Južnoafrikanac preminuo nakon što su ga nasmrt pretukli supruga Francina (68), sin Collin (36) i kći Lebogang (23).

Stradali je nesretnik htio gledati Svjetsko prvenstvo, a ostatak porodice religiozni program. Posvađali su se oko posjeda daljinskog upravljača, a fizički je obračun uslijedio nakon što se David ustao iz fotelje otišavši ručno promijeniti program na televizoru.

"Nije sasvim jasno kako je preminuli stradao. Prema prvim procjenama, podlegao je teškim povredama glave, koja je više puta udarena u tvrdu podlogu, zid ili pod", obznanio je glasnogovornik policije Mothemane Malefo.

Kći Lebogang puštena je iz pritvora nakon što je uplatila 200 dolara jamčevine. Sin Collin i supruga Francine ostat će u pritvoru do suđenja za ubistvo. Prvo je ročište zakazano za 27. jula.

"Bio je drag čovjek, uvijek sretan, nikad nasilan. U subotu smo ga vidjeli posljednji put", izjavile su o preminulom Miriam i Ana, njegove nećakinje.