{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Južna Koreja se bori s naftnom mrljom

F
9.12.2007. u 14:03
0
0
Južna Koreja se bori s naftnom mrljom
0
Južna Koreja se bori s naftnom mrljom
Hiljade ljudi s lopatama i kantama pokušavaju očistiti razornu naftnu mrlju kod plaže na južnokorejskoj zapadnoj obali, a neki se bore i s glavoboljom i nesvjesticom izazvanim smradom nafte.
Oko 7500 dobrovoljaca, radnika, članova obalske straže, policajaca i vojske skuplja naftu koju je more počelo izbacivati na obalu na plaži Mallipo nakon što je iscurila s oštećenog tankera, kazala je obalna straža, prenosi AP.

Istovremeno 105 brodova pokušava očistiti more duž zapadne južnokorejske obale.

Plima je u subotu donijela crne vode na obale Mallipoa, jedne od najpoznatijih južnokorejkskih plaža koja se nalazi 150 kilometara jugozapadno od Seula. Ribnjaci duž obale nalaze se u opasnosti.

Nafta se izlila u more u petak kada se tanker registrovan u Hong Kongu sudario s južnokorejskim brodom koji se iznenada pojavio dolazeći sa svog teretnjaka koji se nalazi u nemirnim morima na oko 11 kilometara udaljenosti od Mallipoa.

Obalna straža kaže da je i posljednje curenje zaustavljeno u nedjelju te da je dio zahvaćene obale ostao dug 17 kilometara.

Oko 66.000 barela sirove nafte izlilo se u okean, što je više od dva puta od najgore južnokorejske naftne katastrofe koja se desila 1995. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li političari Krivični zakon FBiH mijenjaju da bi zaštitili svoje pozicije?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: