{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Južna Koreja: Problematične službenike šalju na farme i u tvornice

F
FENA
25.4.2008. u 15:24
0
0
Južna Koreja: Problematične službenike šalju na farme i u tvornice
0
Južna Koreja: Problematične službenike šalju na farme i u tvornice
Foto: Reuters
Svi problematični službenici zaposleni u gradskoj upravi Seula bit će ubuduće poslani na farme ili u tvornice na rad i meditaciju kako bi bili preodgojeni te popravili svoje ponašanje, saopćile su vlasti glavnog grada Južne Koreje.
Južnokorejska metropola će ove godine primijeniti tu mjeru na 88 zaposlenih, među kojima je i šest rukovodilaca, što je 0,9 posto od ukupno 9.844 gradska službenika koji su se pokazali nesposobnima, lijenim ili neljubaznim sa strankama.

Program discipliniranja službenika traje tri sedmice i njime je predviđeno da učesnici proputuju zemljom i meditiraju o načinima da promijene svoje ponašanje i postanu djelotvorniji i strpljiviji, navodi se u saopćenju gradske vlade.

Programom su predviđeni također i kursevi informativne tehnologije i stranih jezika kao i 50 sati dobrovoljnog rada na seoskim gazdinstvima i u tvornicama.

Ova kampanja, koju je prošle godine pokrenuo gradonačelnik Seula Oh Se-hun, ima za cilj poboljšati rad gradske uprave, prenijele su agencije.

Tokom prve godine 102 zaposlena bila su primorana izvjesno vijreme obavljati proste poslove, poput čišćenja ulica ili skupljanja smeća. Njih 44-ero je na kraju dobilo ili dalo otkaz.

Novi program je pokrenut nakon kritika da ovakvi poslovi samo ponižavaju radnika ne potičući ih da se poprave.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: