{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Julian Assange u parodiji na reklamu za MasterCard

S
4.7.2011. u 12:49
0
3
Julian Assange u parodiji na reklamu za MasterCard
0
Julian Assange u parodiji na reklamu za MasterCard
Reklame za kreditne kartice MasterCard su najčešće od svih poslužile za pravljenje parodija. Posljednja parodija je djelo neprofitne organizacije Wikileaks koja objavljuje tajne podatke, objavio je Huffington Post. U reklami se pojavljuje osnivač WikiLeaksa Julian Assange.
U kratkom videu, koji predstavlja parodiju na reklamu za kreditne kartice MasterCard, klasični MasterCardov šablon je iskorišten na sljedeći način:

"Šta je zajedničko MasterCardu, Visi, Američkoj banci, Paypalu i Western Unionu? Pomažu vam da platite ono što želite? To je istina, ali ne i u slučaju ako želite pomoći WikiLeaksu da svijet učini boljim mjestom za život. Kako biste vidjeli šokantne detalje, posjetite stranicu www.wikileaks.org".

Prošle godine su MasterCard, Visa i PayPal prekinule sa procesuiranjem donacija upućenih WikiLeaksu.

"Postoje ljudi koji ne vole promjene. Za sve ostale tu je WikiLeaks", navodi se u reklami kao odgovor na potez pomenutih kompanija.

U reklami se također konstatuje da organizacija troši milione dolara u sudskim parnicama i pola miliona dolara zbog kućnog pritvora Juliana Assagnea, a poziva se i na prestanak korištenja kreditnih kartica MasterCard jer ova kompanija zadržava 15 miliona dolara doniranih za podršku WikiLeaksu.

"Gledati kako se svijet mijenja kao rezultat vašeg rada: Neprocjenjivo", neizostavna je poruka u ovoj parodiji MasterCardove reklame.

What Does it Cost to Change the World? from WikiLeaks on Vimeo.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: