Svijet
0

Jovanović: Ako ima imalo časti i morala, Tadić bi trebao podnijeti ostavku

FENA
Član Predsjedničkog kolegija Srpske radikalne stranke Nataša Jovanović rekla je danas da je ta stranka na konsultacijama kod predsjednika Srbije Borisa Tadića zatražila da on podnese ostavku jer pogrešno tumači Ustav Srbije, koji propisuje da stranka koja je osvojila najviše glasova na izborima treba da formira buduću vladu.

Jovanović je, po završetku konsultacija o formiranju nove vlade, istakla da Tadić treba da podnese ostavku i zbog toga što je DS na izborima osvojio 230.000 glasova manje od SRS-a i zbog toga što je on, kao predsjednik države, bio nosilac liste DS-a, čime je prekršio Ustav Srbije.

Jovanović je istakla da je SRS došao na konsultacije kod Tadića da bi ispunio ustavne obaveze jer je SRS pobijedio na izborima 21. januara.

Na pitanje novinara da li je predsjednik Srbije odbio ponuditi SRS-u mandat da formira vladu, Jovanović je kazala da se Tadić nije bavio takvim mogućnostima "pošto on i njegovi saradnici imaju drugačiju viziju šta Ustav Srbije propisuje".

"Oni se nešto presabiraju sami sa sobom i drugim strankama, to je njihov problem, nije naše, koji poštujemo Ustav i zakon ove zemlje, da o tome razgovaramo. Mi želimo najbolje građanima Srbije i zbog toga smo predložili Tadiću da podnese ostavku", poručila je Jovanović.

"Ako ima imalo časti i morala, Tadić bi trebao podnijeti ostavku", rekla je Jovanović, dodajući da "nije njegovo da razmišlja, već da pobjedniku treba da omogući da formira vladu", javio je Tanjug.

U timu radikala za sastanak s Tadićem bila je i član SRS-a glumica Lidija Vukićević, kao i članovi stranke Sulejman Spaho i Filip Stojanović.