Sad se sjetio
0

Josef Fritzl prodaje kuće kako bi zbrinuo porodicu

Sarajevo-x.com
Josef Fritzl, austrijski monstrum koji je kćerku Elisabeth držao zarobljenu u podrumu porodične kuće više od 24 godine, te je seksualno zlostavljao i s njom dobio sedmero djece, želi prodati svoje nekretnine kako bi zbrinuo svoju porodicu, saznaju austrijski mediji u četvrtak.

Naime, inžinjer u penziji želi prodati pet kuća u okolini grada Amstettena kako bi osigurao finansijsku budućnost kćeri i njeno šestero djece (jedno dijete je umrlo odmah nakon rođenja) kojima je i djed i otac, te svoje 69-godišnje supruge Rosemarie.

Fritzelove nekretnine, koje čine kuće-apartmani za iznajmljivanje, procijenjeni su na 2,2 miliona eura, međutim predstavnici ovog 73-godišnjaka navode kako bi se kuće mogle prodati za svotu novca koja će pokriti dugove i obezbijediti porodici tek solidan iznos.

Josef Fritzel je u septembru unajmio advokata iz Beča kako bi mu sredio finansijsku situaciju. Saopšteno je da će se od šest kuća koje posjeduje, Josef pet ponuditi na prodaju, a posljednja, u kojoj je u podrumu držao Elisabeth, će biti iznajmljena.

Prema austrijskom zakonu, Fritzl može voditi posao i raspolagati svojom imovinom, čak i ako bude osuđen na dugogodišnju kaznu zatvora.

Suđenje Austrijancu će najvjerovatnije početi krajem oktobra 2008. godine, i to za silovanje, incest, ropstvo te držanje u zarobljeništvu.