{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


John Kelly u Meksiku: Obećavam da neće biti masovnih deportacija

F
FENA
23.2.2017. u 22:03
0
10
John Kelly u Meksiku: Obećavam da neće biti masovnih deportacija
0
John Kelly u Meksiku: Obećavam da neće biti masovnih deportacija
Foto: EPA
Ministar za unutrašnju sigurnost SAD-a John Kelly obećao je danas u Mexico Cityju da neće biti masovnih deportacija, niti upotrebe vojne sile protiv imigranata u SAD-u, uprkos obračunu sa ilegalnom imigracijom u toj zemlji.
Trump je ranije danas rekao da deportacije podrazumijevaju vojne operacije jer su SAD, kako je naveo, dozvolile da previše ljudi uđe u zemlju.

Obje strane obećale su da će biti nastavljen dijalog o migraciji, kao i razgovori o trgovini i sigurnosnim pitanjima, s kojima se suočavaju dvije zemlje.

Kelly je naglasio da će sve što SAD rade kada su u pitanju migracije biti u skladu sa zakonom i poštovanjem ljudskih prava. Dodao je da će akcije biti sprovođene uz blisku saradnju sa meksičkom vladom.

S druge strane, američki državni sekretar Rex Tillerson je ocijenio prirodnim da "dvije snažne, suverene zemlje" imaju nesuglasice s vremena na vrijeme.

AP, međutim, primjećuje da Tillerson nije pomenuo planove američkog predsjednika Donalda Trumpa da izgradi zid duž granice sa Meksikom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: