|

John Kelly u Meksiku: Obećavam da neće biti masovnih deportacija

John Kelly u Meksiku: Obećavam da neće biti masovnih deportacija
0
F
FENA
23.2.2017. u 22:03
10
komentara
0

dijeljenja
John Kelly u Meksiku: Obećavam da neće biti masovnih deportacija Foto: EPA
Ministar za unutrašnju sigurnost SAD-a John Kelly obećao je danas u Mexico Cityju da neće biti masovnih deportacija, niti upotrebe vojne sile protiv imigranata u SAD-u, uprkos obračunu sa ilegalnom imigracijom u toj zemlji.
Trump je ranije danas rekao da deportacije podrazumijevaju vojne operacije jer su SAD, kako je naveo, dozvolile da previše ljudi uđe u zemlju.

Obje strane obećale su da će biti nastavljen dijalog o migraciji, kao i razgovori o trgovini i sigurnosnim pitanjima, s kojima se suočavaju dvije zemlje.

Kelly je naglasio da će sve što SAD rade kada su u pitanju migracije biti u skladu sa zakonom i poštovanjem ljudskih prava. Dodao je da će akcije biti sprovođene uz blisku saradnju sa meksičkom vladom.

S druge strane, američki državni sekretar Rex Tillerson je ocijenio prirodnim da "dvije snažne, suverene zemlje" imaju nesuglasice s vremena na vrijeme.

AP, međutim, primjećuje da Tillerson nije pomenuo planove američkog predsjednika Donalda Trumpa da izgradi zid duž granice sa Meksikom.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...