Svijet
0

Johann Hari: McCain je za demokrate najopasniji kandidat

FENA
List Seattle Post Intelligencer objavio je komentar novinara Johanna Harija, koji radi za britanski dnevnik Independent, o Johnu McCainu, republikanskom senatoru iz Arizone koji u ovom trenutku možda ima i najveće šanse da osvoji predsjedničku nominaciju Republikanske stranke, za izbore u novembru.

Hari kritizira svojevrsni medijski 'mit o Johnu McCainu' kao 'političaru kojeg vole demokrati i neovisni glasači'- zbog njegovih navodno širokih pogleda, udaljenosti od vjerskih konzervativaca, tolerancije i spremnosti da surađuje s političkim protivnicima.

Johann Hari nastoji pobiti ove tvrdnje, jer je – kako piše – 'za demokrate McCain najopasniji kandidat', koji prema anketama vodi u hipotetskoj utrci s Hillary Clinton. Prema novinaru britanskog lista, John McCain je ultrakonzervativac, koji bi u Bijeloj kući 'po agresivnosti na svjetskoj sceni nadmašio čak i aktualnog predsjednika'.

Autor čitatelje podsjeća i na ne tako laskave činjenice iz McCainove mladosti – kao izdanak obitelji u kojoj su i otac i djed bili generali i admirali, stalno je imao protekciju. Bez obzira na to, na akademiji ratne mornarice, po ocjenama je bio na samom dnu generacije – 894. od 899 pitomaca, piše u dnevniku Seattle Post Intelligencer Johann Hari.