Svijet
15

Joe Biden poručio Trumpu: Odrasti, predsjednik si!

Klix.ba
Foto: EPA/AFP
Foto: EPA/AFP
Potpredsjednik SAD-a Joe Biden poručio je novoizabranom predsjedniku Donaldu Trumpu da odraste te je kritikovao njegove napade na obavještajnu službu.

Trump će danas biti informisan o navodima da su se Rusi miješali u američke predsjedničke izbore, u što je izrazio sumnju putem Twittera.

Biden je rekao da je "apsolutno nepromišljeno" za novog predsjednika da ne vjeruje u obavještajne agencije. Rusija je negirala da je hakirala emailove Demokratske partije uoči novembarskih izbora.

"Apsolutno je nepromišljeno za predsjednika da nema povjerenja i nije spreman slušati bezbroj obavještajnih agencija od odbrane do CIA-e. Ideja da znaš više od obavještajne zajednice je isto kao da kažeš 'Znam više fiziku od mog profesora. Ne čitam knjige, ali jednostavno znam'", kazao je Biden.

Biden je rekao i kako je Trump dobar čovjek, ali da mu tvitovi nisu bili potrebni i da treba odrasti.

"Odrasti Donalde, vrijeme je da budeš zreo, predsjednik si. Vrijeme je da uradiš nešto. Pokaži šta imaš", proučio je potpredsjednik SAD-a.

Biden je rekao kako je utvrđeno da je Rusija "imala svoje prste" u američkim predsjedničkim izborima te da su hakiranja bila dio sistematske kampanje da se uništi kandidatura Hillary Clinton.