Svijet
0

Joe Biden pokrenuo kampanju za Baracka Obamu

FENA
Joe Biden i Barack Obama
Joe Biden i Barack Obama
Američki potpredsjednik Joe Biden pokrenuo je u četvrtak predizbornu kampanju kako bi Barack Obama bio ponovo izabran 6. novembra, hvaleći njegovu "željeznu volju" u službi srednje klase u govoru koji je održao u strateški važnoj državi Ohio.

Joe Biden je ušao u kampanju istog dana kada ekipa Baracka Obame objavljuje dokumentarac od 17 minuta o tri prve godine Baracka Obame u Bijeloj kući, uz komentar glumca Toma Hanksa, javio je AFP.

"Naša filozofija vrednuje ulogu radnika u uspjehu preduzeća i srednje klase u dobrom zdravlju ekonomije", kazao je Biden u govoru čije je dijelove objavila Obamina ekipa.

"Jednostavno rečeno, mi želimo promovirati privatni sektor, dok oni (republikanci) žele zaštititi privilegirani sektor", kazao je on. "Mi smo za jednakost šansi, a oni ne žele nikakvo pravilo ni rizik ni odgovornost."

Joe Biden je ušao u kampanju dok se republikanci još muče da izaberu svog kandidata za predsjedničke izbore 6. novembra. Umjereni Mitt Romney je još na čelu primarnih izbora, ali konzervativni kršćanin Rick Santorum vodi bratski rat.