Sukobi Sikha u Beču
0

Jedna osoba podlegla od povreda u pucnjavi

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U sukobima između suprotstavljenih frakcija indijskih Sikha u hramu u Beču poginuo je jedan sveštenik, a povrijeđeno je oko 30 lica.

Austrijska policija saopštila je da je indijski sveštenik Sant Rama Nand /56/ preminuo nakon što je pogođen hicem iz vatrenog oružja u sukobima između suprostavljenih zajednica Sikha u hramu u Beču.

"Hirurg je isprva saopštio da je zadovoljan stanjem pacijenta nakon hitne operacije. Međutim, pacijent je izgubio svijest i preminuo je nakon ponoći", rekao je portparol bolnice u Beču.

On je dodao da je stanje drugog povrijeđenog sveštenika Sant Nirandžan Dasa stabilno.

Sukob su izazvala šestorica muškaraca naoružanih noževima i pištoljem koji su juče upali u hram Sikha u Beču. Napadači su teže povrijeđeni u incidentu i prebačeni su u bolnicu, gdje su i uhapšeni.

Sukob se dogodio odmah po početku vjerske službe i izbio je između rivalskih frakcija Sikha za koje se procijenjuje da ih ima oko 3 000 u Austriji. Nakon incidenta u Beču, rivalske vjerske grupe sukobile su se i u gradu Džalandaru indijskoj državi Pandžab gdje su zapaljena vozila i postavljene barikade na putevima a policija je uvela policijski čas.