Njemačka
0

Jedna osoba izgubila život, dvadesetak povrijeđeno u nevremenu

FENA
Najmanje jedna osoba izgubila je život, a dvadesetak je povrijeđeno u ponedjeljak na sjeverozapadu Njemačke u razornoj oluji koja je paralizirala i dio željezničkog prometa, saopćile su vlasti.

Jedan 47-godišnji čovjek izgubio je život kada ga je na njega palo stablo u Nordhornu, u Donjoj Saksoniji, a 15-godišnja djevojčica zadobila je ozbiljne ozljede kada je na nju pala grana dok je vozila bicikl u Weselu u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, prema policijskom saopćenju.

Promet vozova u nekim dijelovima države u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji i Donjoj Saksoniji bio je potpuno prekinut zbog olujnih udara vjetra i stabala na tračnicama, saopćili su vatrogasci.

U Monchengladbahu, na zapadu zemlje, četiri djeteta su povrijeđena pri padu grana, a jedan vozač je povrijeđen kada je stablo palo na njegov automobil u Aix-la-Chapelle, na belgijskoj granici. U Bonu je jedna 62-godišnja žena zadobila ozbiljne ozljede kada je na nju pao dio skele sa gradilišta.

Tornado koji je pogodio otok Helgoland u Sjevernom moru uništio je teren za kampovanje u kome je 11 osoba povrijeđeno, a dvije ozbiljno, izjavili su vatrogasci.

Oluje su uslijedile nakon više dana s izuzetno visokim temperaturama preko 40 stepeni Celzija koje se približavaju historijskim rekordima.