{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Jedanaest mrtvih u Iraku

F
FENA
19.6.2006. u 09:59
0
0
Jedanaest mrtvih u Iraku
0
Jedanaest mrtvih u Iraku
Jedanaest Iračana je ubijeno u ponedjeljak, među njima četiri u napadu automobilom bombom u Bagdadu, u kojem su od srijede raspoređene jake sigurnosne snage, saopćila je policija.
"Četiri civila su ubijena, a osam je povrijeđeno" u napadu u Waziriyahu, na sjeveru Bagdada, saopćio je policijski izvor.

Napad koji je ciljao patrolu iračke vojske desio i pored mjera sigurnosti u gradu u kojem ima više od 50.000 policajaca, iračkih i američkih vojnika, raspoređenih u okviru sigurnosnog plana "Naprijed zajedno".

Policija u Kerbali, 110 km južno od Bagdada, saopćila je da je šef policije ubijen sa svoja tri čovjeka u zasjedi pobunjenika.

"Komandant Shahid Saleh Hamud i njegova tri čovjeka su ubijeni, a jedan policajac je povrijeđen u zasjedi na jednom putu zapadno od Kerbale", saopoćio je glasnogovornik gradske policije.

Prema njegovim riječima, oficir je šef policije mjesta Ain Tamr, 80 km zapadno od Kerbale.

U Madaenu, 25 km jugoistočno od Bagdada, tri člana jedne porodice su ubijena u napadu naoružanih ljudi koji su napali njihovu kuću prije zore, saopćila je lokalna policija. "Jedna žena i njeno dvoje djece su ubijeni u pucnjavi", saopćio je ovaj izvor.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: