{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Je li politiziran i sektor zdravstvenog prosvjećivanja američke javnosti?

F
11.7.2007. u 15:15
0
0
Je li politiziran i sektor zdravstvenog prosvjećivanja američke javnosti?
0
Je li politiziran i sektor zdravstvenog prosvjećivanja američke javnosti?
Administracija predsjednika Georgea Busha politizirala je, između ostalog, i sektor zdravstvenog prosvjećivanja američke javnosti, piše Washington Post.
Naime, bivši prvi liječnik zemlje, 'surgeon general', dr. Richard Carmona – kojem je po funkciji upravo to i zadaća - svjedočio je pred Kongresom da je za svog mandata, od 2002. do prošle godine, često doživio da mu je bilo zabranjeno govoriti o nekim za administraciju politički nepodobnim pitanjima – naprimjer o kontracepciji.

Nepodobni su bili i neki skupovi na kojima je trebao govoriti, pa su mu i oni bili zabranjeni. Naprimjer, za Specijalnu olimpijadu administracija je smatrala da koristi jednom političkom protivniku, pa dr. Carmona nije održao svoj planirani govor. Ali je zato, kaže, od njega traženo da govori na skupovima organiziranim u korist republikanskih zakonodavaca.

Usto, posvjedočio je pred Kongresom bivši prvi liječnik Sjedinjenih Država, politički imenovani dužnosnici pregledavali su i prepravljali njegove govore. I neke zdravstvene izvještaje – kao naprimjer jedno o globalnim zdravstvenim izazovima - nije objavio jer je od njega traženo da u njih unese politički podobne izmjene, na što nije pristao.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: