Još jedno čudo iz Japana
0

FOTO / Japanski novinar jači od cunamija

Sarajevo-x.com
Kada su japanskog novinara Toyu Chibaa iz njegove redakcije poslali da istražuje štetu nastalu u zemljotresu u lučkom gradu Kamaishiju, on je znao da to neće biti uobičajeni radni dan u kancelariji.

Ali, neustraši novinar nije nikada mogao ni da pretpostavi da će njegov život visiti o koncu. Njegova nevjerovatna borba sa nabujalom vodom je zabilježena na nekoliko fotografija.

Toya radi za novine "Iwate Tokai", a na radnom zadatku je bio na ušću rijeke Owatari kada je cunami počeo da nosi sve što mu se našlo na putu. U prvi mah Chiba je pokušao da se rukama pridrži za telefonsku govornicu, ali kada ju je voda odnijela, ostao je prepušten sam svojoj sudbini, pišu japanski mediji.

Na fotografijama se vidi kako se Toya Chiba jedva održava na vodi između automobila. Uprkos tome što mu je život bio ugrožen, on je ostao dosljedan svom poslu. Podigao je svoj aparat iznad vode kako bi fotografirao ono što se oko njega dešava.

Nasreću, Chiba je prošao sa nekoliko ogrebotina i posjekotina na tijelu dok ga je voda nosila 30-tak metara, a potom je uspio pronaći parče sigurnog tla.