{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Janša: Pomoć Evropske unije za poplave već iduće godine

F
23.9.2007. u 10:29
0
0
Janša: Pomoć Evropske unije za poplave već iduće godine
0
Janša: Pomoć Evropske unije za poplave već iduće godine
Slovenija bi iduće godine mogla prvi put dobiti sredstva iz fonda solidarnosti Evropske unije, a bit će upotrijebljena za cestovnu infrastrukturu i protupoplavnu zaštitu, izjavio je u subotu slovenski premijer Janez Janša prilikom posjeta gradiću Železniki, koji je teško nastradao u katastrofalnoj poplavi izazvanoj olujnim nevremenom u utorak popodne.
"Europska unija reagirala je vrlo solidarno i već su u tijeku postupci da pravodobno podnesemo molbu za sredstva iz europskog fonda solidarnosti. Zato je neophodno što prije evidentirati i potvrditi počinjenu štetu", rekao je Janša koji je u nekoliko dana po treći put posjetio krajeve koje su poplave i odroni početkom tjedna najviše pogodili.

"Nakon što se potvrdi visina šteta zatražit ćemo pomoć, a sredstva će se upotrijebiti u prvom redu za prometnice, infrastrukturu i regulaciju vodotoka, kako bi se poplave spriječile u slučajevima kad je to moguće", izjavio je Janša, dodajući da očekuje da će europska sredstva stići već iduće godine, upravo u vrijeme kad troškovi sanacije vodotoka i uništenih cesta budu najviši.

U mjestu Železniki koje je zbog jakih kiša u utorak poplavila rijeka Sora umrlo je troje ljudi, polovica od šest žrtava poplava i odrona u sjeverozapadnoj i sjevernoj Sloveniji proteklog tjedna, a najveća šteta je na prometnoj infrastrukturi.

Janša je zahvalio domaćim organizacijama i pojedincima koji su sa ugroženim krajevima pokazali veliku solidarnost, a šteta u cijeloj Sloveniji po prvim procjenama iznosi oko 200 milijuna eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: