{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Janjić: Beograd se može oprostiti od pregovora o Kosovu

F
3.7.2007. u 17:35
0
0
Janjić: Beograd se može oprostiti od pregovora o Kosovu
0
Janjić: Beograd se može oprostiti od pregovora o Kosovu
Beograd
Predsjednik srbijanskog Foruma za etničke odnose, nevladine organizacije koja se bori za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Dušan Janjić izjavio je u utorak za B-92 kako je na temelju priprema sastanka Bush - Putin bilo moguće zaključiti da će Kosovo biti sporedna tema, prepuštena nižoj razini, te da se Beograd treba oprostiti od ideje o daljnjim pregovorima.
"Juli i august mjeseci su u kojima će biti pisana zajednička rezolucija. Beograd maksimalno može dobiti komunikaciju nekim pozadinskim kanalima, a od ideje o pregovorima treba se oprostiti. Beograd, dakle, treba dobro pripremiti strategiju pregovaranja preko pozadinskih kanala i Rusije" smatra Janjić, ugledni sociolog s reputacijom u srbijanskoj demokratskoj javnosti.

"Sada je kreirana atmosfera saradnje, Bush je priznao Putina kao jednog od vodećih lidera svijeta, a Rusiju za regionalnu silu, što je za rusku unutarnju politiku izuzetno važno. Podatak da je tako važno pitanje u odnosima, pitanje raketnog štita, prepušteno Vijeću NATO - Rusija, govori o tome da Rusija ide u daljnje partnerstvo sa SAD-om i da će biti tražena zajednička rješenja", kazao je on.

Po Janjićevim riječima, "to sve ima jasne posljedice po Kosovo i Beograd se za to mora spremiti". Sada i Rusija i EU treba da nađu neki kompromis, ističe Janjić, dodajući da su Sjedinjene Države pristale na kompromis koji nađu Rusija i EU, pristale su i na produljenje roka, ali da ni SAD ni EU ne mogu pristati na beskonačno odugovlačenje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: