Svijet
0

Jaipur: Uveden policijski sat, na ispitivanje privedene četiri osobe

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U više dijelova povijesnog indijskog grada Jaipura vlasti su u srijedu uvele policijski sat, dan nakon što je u nizu bombaških napada poginulo 80 osoba, a 150 ih je ozlijeđeno, a na ispitivanje su privedene četiri osobe koje se sumnjiče za povezanost s napadima, izvijestile su svjetske agencije.

Policija je potvrdila kako je bilo osam eksplozija koje su u srijedu u središtu Jaipura uslijedile u razmaku od nekoliko minuta. Agencije prenose kako vlasti i stanovništvo strahuju da pakistanske ili bangladeške islamističke grupe pokušavaju potkopati krhak mirovni proces koji traje između Indije i Pakistana, prenio je France presse. No, policija još nije imenovala potencijalnog krivca za napad.

Dužnosnici vjeruju da su napadi isplanirani na način da bude što više žrtava, s obzirom da su u utorak mnogi hindusi molili u svojim hramovima. "Na stotine vjernika poput mene molilo je u utorak u hramovima. Bilo bi još više žrtava da su bombe eksplodirale unutra", rekao je za Reuters jedan od ozlijeđenih, student Vikram Singh, prenijela je Hina.

Glasnogovornik policije u Jaipuru, popularnom odredištu stranih turista, izjavio je kako će privedenu četvoricu ispitati u vezi s jučerašnjim napadima, no da za sada protiv njih nije podignuta optužnica. Novinari su doznali da je jedna od osumnjičenih osoba ozlijeđena, a drugi osumnjičenik vozač je rikše.

Zamjenik ministra unutarnjih poslova Sriprakash Jaiswal jučer je izrazio sumnju kako bi "počinitelji ovoga napada mogli biti povezani s inozemstvom". Iz New Delhija u Jaipur je u srijedu stigla ekipa stručnjaka za eksplozive kako bi pomogla u istrazi.