{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izraelska vojska podijelila pojas Gaze na tri dijela

F
FENA
4.1.2009. u 10:32
0
5
Izraelska vojska podijelila pojas Gaze na tri dijela
0
Izraelska vojska podijelila pojas Gaze na tri dijela
Foto: AP
Palestinski izvori saopćili su jutros da je izraelska armija podijelila pojas Gaze na tri dijela u nastojanju da presječe transport oružja, zaliha i palestinskih boraca na sjever tog pojasa.
U međuvremenu su tenkovi viđeni u području bivšeg jevrejskog naselja Necarima i vojska je navodno stigla nadomak samog grada Gaze.

Na početku kopnene ofanzive, sinoć, izraelska vojska dejstvovala je u manje naseljenim područjima, odakle se ispaljuju rakete i mine na Izrael. Ona je i tu naišla na žestok otpor Palestinaca.

Svjetske agencije javljuju da su izraelski vojnici poslije toga ušli dublje u pojas Gaze. Oni opkoljavaju grad, javljaju izraelski mediji, ali to još nije zvanično potvrđeno.

Radio Izrael javlja da su očevici rekli arapskim medijima da su tenkovi i buldožeri viđeni između Necarima i grada Gaze.

Britanski Sky News je javio da je u Necarimu čak 150 tenkova. Očito je cilj izraelske armije da stvori što veću konfuziju među pripadnicima Hamasa, radikalne islamističke organizacije koja vlada tim područjem i koja je glavna meta izraelskih napada.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: