|

Izrael upozorio na mogući napad Al-Qaide u Indiji

Izrael upozorio na mogući napad Al-Qaide u Indiji
0
F
FENA
14.12.2006. u 14:38
0
komentara
0

dijeljenja
Izrael upozorio na mogući napad Al-Qaide u Indiji
Izraelsko ministarstvo vanjskih poslova u četvrtak je upozorilo na mogući napad Al-Qaide u indijskome turističkom mjestu Goa, popularnoj destinaciji izraelskih turista.
U saopćenju ministarstva upozorava se na "konkretnu prijetnju" od napada Al-Qaide u tome području u narednih nekoliko sedmica.

Sada je vrhunac turističke sezone u Goi, bivšoj portugalskoj koloniji čuvenoj po palminom drveću poredanom duž bijelih plaža i po brojnim mjestima za zabavu, a očekuje se da deseci hiljada stranaca, među kojima i brojni Izraelci, budu tamo, javio je AP.

Generalni direktor policije u Goi B.S. Bar izjavio je indijskom kanalu vijesti CNN-IBN kako "ne postoje konkretni obavještajni podaci" o skorom napadu.

"Nemamo nikakvo konkretno upozorenje o bilo kakvome napadu", kazao je.

"Goa je jedno od najsigurnijih mjesta", izjavio je on, tražeći od turista da ne odustaju od dolaska u nju tokom vrhunca sezone.

Iako je Indija doživjela desetke terorističkih napada u posljednjim godinama, nijedan od njih nije imao veze s Al-Qaidom.

Analitičari ipak vjeruju da bi ta grupa mogla imati neformalne veze s islamskim militantima sa sjedištem u Pakistanu, a posebno s Lashkar-e-Tayyabaom, koja se bori da od Indije preotme kontrolu nad indijskim dijelom Kašmira.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.