{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izrael prvi put javno priznao neuspjeh u Libanskom ratu

F
FENA
24.8.2006. u 20:50
0
0
Izrael prvi put javno priznao neuspjeh u Libanskom ratu
0
Izrael prvi put javno priznao neuspjeh u Libanskom ratu
Zapovjednik izraelske vojske u četvrtak je prvi put javno priznao da je bilo neuspjeha u nastupu vojske tokom nedavnih borbi s gerilcima Hezbollaha u Libanu.
Izrael je u jedinstvenom frontu ušao u mjesec dana dugi rat protiv Hezbollaha, ali otkako su se borbe okončale prošle sedmice, zemlju je razbudila buka disonantnih tonova.

Kritike vojne spremnosti i taktike izbile su na površinu nakon što su borbe okončane bez čiste pobjede za Izrael. Pitanja oko svrsishodnosti neprekidnih 11-satnih borbi i izvještaji o nestašicama hrane i vode podgrijali su zahtjeve za državnu istragu vođenja rata i ostavku izraelskih ratnih vođa, javio je AP.

U pismu izraelskim borcima načelnik generalštaba general pukovnik Dan Halutz piše: "Pored uspjeha, borbe su otkrile i neuspjehe na raznim poljima - logističkom, operativnom i komandnom. Mi smo se obavezali na rigoroznu, poštenu, brzu i potpunu istragu nuspjeha i uspjeha."

"Na pitanja će se odgovoriti profesionalno i svi će biti istraženi - od mene pa do posljednjeg vojnika", navodi se u pismu koje je vojska objavila u četvrtak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: