{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izrael objavio da je u augustu osujetio napad na konvoj premijera Olmerta

F
21.10.2007. u 13:47
0
0
Izrael objavio da je u augustu osujetio napad na konvoj premijera Olmerta
0
Izrael objavio da je u augustu osujetio napad na konvoj premijera Olmerta
Izraelska služba unutarnje sigurnosti Shin Beth objavila je u nedjelju da je u augustu osujetila pokušaj napada pripadnika Fataha, stranke palestinskog predsjednika Mahmuda Abbasa, na konvoj premijera Ehuda Olmerta na Zapadnoj obali.
"Dok je premijer Olmert odlazio 6. augusta u Jericho na sastanak s Abu Mazenom (Mahmudom Abbasom), teroristi Fataha su pokušali da napadnu njegov konvoj", rekao je šef Shin Bethe Yuval Diskin na nedjeljnom sastanku kabineta, a navodi ga jedan visoki dužnosnik.

"Teroristička urota je otkrivena i sastanak se održao prema predviđenom programu", dodao je on.

Stranka Fatah sastavljena je iz nekoliko struja a nijedan detalj nije saopćen o tačnoj pripadnosti uhapšenih osoba.

Prema istom izvoru, Yuval Diskin je izjavio da su palestinske službe sigurnosti i izraelska vojska uhapsile "nekoliko terorista", ali je Palestinska samouprava "ovih dana" oslobodila neke od njih.

Šef palestinske obavještajne službe Taufik Tirawi je odlučno demantirao oslobađanje osoba umiješanih u pokušaj atentata.

Olmert i Abbas su održali satanak 6. augusta prvi put na palestinskoj teritoriji, u Jerichou, kako bi pripremili međunarodni sastanak o Bliskom Istoku, koji treba da se održi do kraja godine u SAD-u.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: