{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izrael nastavlja povlačenje iz Gaze

F
20.1.2009. u 10:42
0
1
Izrael nastavlja povlačenje iz Gaze
0
Izrael nastavlja povlačenje iz Gaze
Foto: Reuters
Izraelska vojska nastavlja u utorak povlačenje iz Gaze, gdje se očekuje posjeta glavnog tajnika Ujedinjenih naroda Ban Ki-moona, tokom koje će obići UN-ove zgrade porušene u izraelskoj ofanzivi, koja je u cijelosti opustošila palestinski teritorij.
Ban će biti prvi međunarodni dužnosnik visokog nivoa koji posjećuje pojas Gaze otkada je Hamas preuzeo vlast. On će obići UN-ovu školu pogođenu u izraelskom bombardiranju i ostale UN-ove zgrade, javili su palestinski izvori.

Ban nije predvidio nikakav susret sa zvaničnicima Hamasa, koga Zapad i Izrael smatraju terorističkom organizacijom, prenio je AFP.

Nakon Gaze, generalni sekretar UN-a odlazi da posjeti grad Sderot, na udaljenosti od pet kilometara, koji je glavna meta palestinskog raketiranja iz pojasa Gaze.

Na terenu, izraelska vojska nastavlja postepeno povlačenje s palestinske teritorije trećeg dana primirja koje su Izrael i Hamas proglasili pojedinačno.

Zračna vojska i dalje nadzire pojas Gaze. Očekujemo da će Hamas poštovati primirje, nakon što je shvatio obim šteta za koje je odgovoran svojim ponašanjem", rekla je glasnogovornica izraelske vojske.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: