Svijet
0

Izrael napao 70 ciljeva u Libanonu tokom noći

FENA
Izraelske zračne snage gađale su sedamdesetak ciljeva u Libanonu tokom noći s petka na subotu tako da se broj napada koje je Izrael pokrenuo protiv svog sjevernog susjeda popeo na 1.800 od početka ofenzive prije jedanaest dana, priopćila je izraelska vojska u subotu.

Većina pogođenih ciljeva nalazi se u južnom Libanonu, a među njima su vojna skladišta, lanseri raketa i telekomunikacijski centri koje koristi libanonski gerilski pokret Hezbollah.

Glasnogovornik izraelske vojske rekao je da je Hezbollah ispalio samo nekoliko raketa iz Libanona tijekom noći te da u tim napadima nije bilo ozlijeđenih, prenosi agencija DPA.

On nije komentirao izvješća o tomme da Izrael priprema kopnenu invaziju velikih razmjera na Libanon nego je samo rekao da će biti "širenja operacija u Libanonu, ali će ono biti ograničeno".

Reuters javlja da su u dosadašnjim borbenim djelovanjima u Libanonu poginule 362 osobe a da ih je najmanje 1.350 ranjeno. Među ubijenima je 20 vojnika libanonske vojske i šest gerilaca Hezbollaha a ostalo su civili. Na libanonskom teritoriju poginulo je osam državljana Kanade, dvije osobe iz Kuvajta i po jedna od Iraka, Šri Lanke i Jordana.

Tijekom 11 dana sukoba poginule su 34 osobe iz Izraela, od čega 19 pripadnika oružanih snaga, a ranjeno je najmanje devet vojnika i 231 civil.