{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izrael deportuje ilegalne imigrante

F
1.8.2010. u 19:59
0
2
Izrael deportuje ilegalne imigrante
0
Izrael deportuje ilegalne imigrante
Foto: AFP
Izraelska vlada je odobrila kontroverzni prijedlog za deportaciju nekoliko stotina porodica ilegalnih imigranata.
Glasnogovornik vlade Roi Lahmanovich rekao je BBC-u u nedjelju da se odluka o deportaciji odnosi na oko 400 ljudi, roditelja i njihove djece, čak i ako su djeca rođena u Izraelu.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu je izjavio da se zemlja suočava s porastom ilegalne imigracije, što ugrožava židovski karakter zemlje.

Izrael je godinama poticao useljavanje iz zemalja u razvoju, jer su mu nedostajali radnici za slabo plaćene poslove koje Izraelci neće raditi. U želji da smanji ovisnost od radnika iz inozemstva, Izrael sada traži od ilegalnih imigranata da napuste zemlju.

Organizacije za zaštitu ljudskih prava optužuju vladu za progon imigranata.

Ministri u desničarskoj izraelskoj vladi navode, međutim, da ne mogu odobriti stalne dozvole za rad i boravak za sve imigrantske obitelji koje imaju djecu rođenu u Izraelu.

Vlada je iz odredbe o deportaciji izuzela djecu koja su se uklopila u izraelsko društvo, koja idu u školu i govore hebrejski jezik.

Ipak, ističe dopisnik BBC-a iz Jerusalema, stotine djece koja ne spadaju u tu kategoriju morat će napustiti zemlju u kojoj su rođena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: