Velika Britanija
0

Izlet u zabavni park završio kobno

Sarajevo-x.com
Dnevno putovanje u zabavni park Alton Towers u Engleskoj završilo je tragično nakon što je autobus pun tinejdžera, uslijed kišnog nevremena, udario u visoki zid sa strane kolnika. Jedan čovjek je poginuo, a najmanje 60 ljudi je ozlijeđeno u strašnoj nesreći koja se dogodila sinoć u engleskom Stratfordshireu.

Žrtve su većinom farmeri iz Istočne Evrope u ranim 20-im godinama koji su putovali iz područje grada Peterborougha. Vozač autobusa je također teško ozlijeđen.

Prema pisanju Daily Maila do incidenta je došlo zbog ogromne kišne poplave na zavoju uske i strme ceste, kad je autobus udario prvo dva auta, a zatim se zabio i srušio ogromni zid sa strane kolnika.

Teže povrijeđene žrtve su prebačene u bolnice u Birminghamu i Stratfordshireu, a ostali u medicinski centar Alton Towersa.

Mještani su se i prije žalili na loše stanje cesta koje vode u Alton Towers, jer se na tom području upravo zbog parka odvija veoma gust saobraćaj.

Alton Towers je tematski park i odmaralište kojeg svake godine posjeti više od dva miliona ljudi, a odnosi s lokalnim stanovništvom pogoršali su se otkad je uprava parka ukinula slobodne ulaznice mještanima koje su dobijali kao kompenzaciju za korištenje uskih seoskih cesta.