{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izjava ambasadora Schmunka povodom konferencije civilnog društva

F
29.11.2007. u 17:14
0
0
Izjava ambasadora Schmunka povodom konferencije civilnog društva
0
Izjava ambasadora Schmunka povodom konferencije civilnog društva
Ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Michael Schmunk pozdravlja prijedloge iznesene na konferenciji predstavnika civilnog društva koja je 23. novembra održana u Sarajevu i izražava zadovoljstvo svojim prisustvom na njenom otvorenju.
Ambasador Schmunk naglašava u pisanoj izjavi za medije da mu je "u međuvremenu predočen katalog od osam tačaka, koji je usvojen na konferenciji" teda on "u principu podržava tamo formulirane izjave i prijedloge".

Izričito pozdravlja "što su se odgovorni i savjesni građani Bosne i Hercegovine napokon sastali, kako bi pomogli da se prevaziđu politički zastoj, zastoj reformi i politička kriza povjerenja u ovoj zemlji". Smatra da bez aktivnog, angažiranog i kritičnog građanskog društva demokracija ne može funkcionirati.

Zbog toga i jeste važno da izabrani parlamenti i vlade u BiH redovno razmijene mišljenja s predstavnicima civilnog društva, naglasio je Schmunk, napominjući da će se sastati s predstavnicima civilnog društva i autorima tog kataloga, kako bi donijeli odluku o suradnji Njemačke Ambasade i organizacija sudionika.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: