{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović se sastao sa Lluis Mariom de Puigom

S
23.1.2008. u 16:03
0
0
Izetbegović se sastao sa Lluis Mariom de Puigom
0
Izetbegović se sastao sa Lluis Mariom de Puigom
Predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u PS Vijeća Evrope, Bakir Izetbegović sastao se danas u Strazburu sa novoizabranim predsjednikom Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope, Lluis Mariom de Puigom i sa generalnim sekretarom PSVE, g. Mateom Sorinasom.
Tokom razgovora predsjednik PS Vijeća Evrope De Puig rekao je da će praćenje budućeg razvoja događaja u BiH biti od posebnog značaja, te da će, svjestan institucionalnih kompleksnosti BiH, pružiti svu moguću podršku u svojstvu predsjednika Skupštine.

Prema riječima šefa bosankoherecgovačke delegacije Bakira Izetbegovića situacija u Bosni i Hercegovini se polako, ali sigurno poboljšava, naglasivši kako je naša zemlja naročito interesantna za Evropu kao dokaz da različiti narodi i vjere mogu živjeti zajedno.

Tokom razgovora generalni sekretar PSVE, Mateo Sorinas izrazio je zadovoljsto zbog konačnog izbora predsjedavajućeg delegacije čime će biti otklonjene teškoće koje su se pojavljivale u proteklih godinu dana koliko je delegacija bila bez rukovodstva. Posebno je istakao nedavno imenovanje gđe. Caroline Ravaud za specijalnog predstavnika generalnog sekretara Vijeća Evrope u Bosni i Hercegovini, dodavši da se gđi. Ravaud kao vrsnom poznavaocu prilika u BiH može obratiti za bilo koju vrstu pomoći.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: