Protiv uvjerenja vlasnice
0

Izbačeni iz prenoćišta jer su homoseksualci

Sarajevo-x.com
Michael Black i John Morgan
Michael Black i John Morgan
Homoseksualni par tvrdi da su izbačeni iz hotela, jer je protiv uvjerenja vlasnice bila njihova želja da dijele zajednički krevet. Policija istražuje slučaj nakon što su se Michael Black i John Morgan žalili da ih vlasnica prenoćišta "Swiss B&B" nepravedno diskriminisala.

Par je u petak navečer stigao u prenoćište vlasnice Susanne Wilkinson. Nakon što su zatražili smještaj u sobi sa bračnim krevetom, vlasnica ih je odbila rekavši da se to kosi sa njenim uvjerenjima.

Iako su njih dvojica naglasili da je protivzakonito diskriminisati ljude koji žele odsjesti u hotelu, vlasnica je rekla da je to njen privatni dom, a njihova želja protiv njenih ubjeđenja.

"Rekla je da joj je žao. Bila je hladna, ali pristojna i vratila nam je novac kad smo ga zatražili", rekao je Black.

On je istakao da su obojica bili vrlo ljuti i da je adrenalin divljao dok su se vraćali kući.

"Bili smo šokirani i naravno ljuti zbog onoga što se desilo. Niko od nas nije ranije osjetio homofobiju", rekao je Black.

On je dodao da je vlasnica rekla da su je trebali upozoriti, a Black kaže da bi to bilo kao reći da su muslimani ili da imaju plave oči.

Vlasnica je za BBC rekla da je nisu prethodno upozorili i da im nije dala drugu sobu, jer je sve bilo zauzeto.

"Ne vidim zašto bih promijenila svoje mišljenje i uvjerenja samo zato što me vlast na to pokušava prisiliti", rekla je Wilkinsonova.