Pad aviona na Korziki
0

Iz uzburkanog mora spašeno šest putnika

FENA
Šest putnika turističkog aviona koji se srušio u more u vodama Korzike spašeni su u ponedjeljak navečer pošto su više od pet sati proveli u uzburkanom moru.

Dvije osobe koje su spašene zahvaljujući lokacijskim uređajima helikopterom civilne zaštite izvučene su iz mora i u stanju hipotermije prevezene u bolnicu. Treću osobu spasio je helikopter Super Puma ratnog zrakoplovstva. Zatim je spašeno i ostalih troje putnika, saopćio je Operativni centar za nadzor i spašavanje u Ajacciu. Primijećeni su pokraj čamca za spašavanje koji je izbacio izviđački avion Nacionalne mornarice koji je sudjelovao u potrazi. Šestoro stradalih putnika prevezeno je helikopterom u bolnicu Milosrđa u Ajacciu u svjesnom stanju.

Njihov avion Cessna 210 "Centurion" koji je iz Propriana, na jugu Korzike, letio u Cannes na Azurnoj obali, srušio se u zaljevu Porto u ponedjeljak rano poslijepodne. Sat nakon polijetanja pilot je prijavio kvar na motoru i rekao da namjerava sletjeti u zaljev. Uzroci nesreće još nisu poznati. Direktor sigurnosne službe u zračnoj luci Jean-Pierre Thomas rekao je da su vremenski uvjeti bili "loši" kada je pilot poletio s pete putnika.