{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iz špilje izašlo još 14 pripadnika sekte kraja svijeta

F
1.4.2008. u 20:13
0
0
Iz špilje izašlo još 14 pripadnika sekte kraja svijeta
0
Iz špilje izašlo još 14 pripadnika sekte kraja svijeta
Iz špilje kod sela Nikoljska, u Penzenskoj oblasti centralne Rusije, u utorak je izašlo 14 pripadnika sekte koji u dobrovoljnom zatočeništvu od početka novembra prošle godine čekaju Sudnji dan.
Na površinu su izašle pristalice izvjesnog Vitalija Nedogona, koji se do danas tokom pregovora s vlastima i timom psihologa opirao napuštanju špilje, koja se danas ponovo obrušila.

Grupa, u kojoj je i dvoje djece, smjestila se u kuću Nedogona, gdje namjerava nastaviti s molitvama i očekivanja kraja svijeta koji, kako smatraju, treba da stigne u maju.

U špilji ostaje još 14 pripadnika sekte, među kojima je dvoje djece, nakon što je u petak izašlo sedam žena koje su odlučile da skrovište napuste nakon što se ono zbog podzemnih voda urušilo a grupa se podijelila na one koji namjeravaju ostati do pravoslavnog Uskrsa i one koji žele izaći.

U pregovore je bio uključen i lider sekte Pjotr Kuznjecov, kojeg su ranije psiholozi i psihijatri proglasili neuračunljivim i koji se nalazi na prinudnom liječenju.

Pripadnici sekte, među kojima je većina iz Bjelorusije i drugih ruskih regija, sebe nazivaju "pravim pravoslavnim hrišćanima", odbacuju svaka ovozemaljska blaga i smatraju komfor, novac, televiziju, internet i bar-kodove na proizvodima najvećim neprijateljima čovječanstva.

Oni su odlučili čekati smak svijeta, prenosi Tanjug, prijeteći da će se spaliti ako ih vlasti pokušaju nasilno izbaciti.

Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: