Svijet
15

Ivanka Trump: Povući ću se iz organizacije Trump, želim da najutjecajnije žene budu u službi SAD-a

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Kćerka novoizabranog predsjednika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Ivanka Trump je, nakon što je njen otac Donald Trump izabran za predsjednika države, izjavila je kako će se formalno povući iz organizacije Trump, kao i iz istoimenog brenda njene kompanije za odjeću.

"Nakon što je moj otac stupio na dužnost kao 45. predsjednik SAD-a, formalno ću se povući iz organizacije Trump. Više neću biti uključena u poslove upravljanja ili poslovanja kompanije. Imenovala sam Abigail Klem za predsjednicu koja će voditi moj brend. Ona će raditi s odborom za upravljanje strateškim operacijama poslovanja. Uvjerena sam da će pod njenim rukovodstvom kompanija nastaviti stvaranje dobrih stvari i da će biti orijentirana ka kvalitetnim proizvodima i sadržaju", napisala je Ivanka na svom Facebook profilu.

Istakla je kako će njena braća nadgledati organizaciju Trump te da je sigurna kako su sposobni da posao dovedu u red.

"Moj muž Jared i ja preselit ćemo se s porodicom u Washington, jer će Jared biti predsjednikov viši savjetnik. Planiram također i vrijeme kako bi naša djeca imala svoj novi dom i krenula u školu. Zahvalna sam za veliku podršku ljudi širom Amerike koji su podijelili svoje priče i ponudili ideje za proširenje mojih poslovnih aktivnosti. Želim biti duboko uključena u obrazovanje i osnaživanje žena i djevojaka, stvarati teren za žene preduzetnice i kreatorice posla, kao i to da se skine dio tereta sa žena na radnom mjestu. Želim da najutjecajnije žene budu u službi naše države", dodala je Ivanka Trump.